Потребителите на Windows и Mac ще получат единен Outlook клиент(снимка:

...
Потребителите на Windows и Mac ще получат единен Outlook клиент(снимка:
Коментари Харесай

Microsoft готви универсален имейл клиент за Windows и Mac


Потребителите на Windows и Mac ще получат обединен Outlook клиент
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft създава повсеместен Outlook клиент за Windows и Mac, който ще размени приложенията за е- поща и календар по дифолт в Windows 10. Н овият клиент с кодово име Monarch се базира на към този момент наличното уеб приложение Outlook.

Проектът Monarch е крайната цел на визията „ One Outlook ”, според която Microsoft се стреми да сътвори един имейл клиент за работа на PC, Mac и в уеб, излиза наяве от обява на. В момента Microsoft поддържа няколко разнообразни имейл клиента на Outlook за настолни компютри, включително Outlook Web, Outlook (Win32) за Windows, Outlook за Mac и Mail & Calendar в Windows 10.

Microsoft желае да размени съществуващите десктоп клиенти с едно приложение, построено с уеб технологии. Проектът цели да предложи един артикул Outlook, със същите потребителско преживяване и кодова база за Windows и Mac. Той ще е наличен за всички – както за консуматори, които употребяват гратис, по този начин и за бизнес клиенти.
още по тематиката
Приложението ще бъде интегрирано с операционната система, предлагайки поддръжка на офлайн предпазване, шерване на цели, вести и други Microsoft се надява новият имейл клиент на Monarch да се усеща оптимално естествено с операционната система и да остане повсеместен за другите платформи, като базира приложението на уеб страницата на Outlook.

Компанията ще показа Monarch към края на тази година и възнамерява да размени с него приложенията Mail & Calendar на Windows 10 някъде през 2022 година Microsoft желае да размени и наследения клиент Win32 Outlook, само че това е по-далечна цел и еволюционен развой, защото остарелият имейл клиент е мамут, който не може елементарно да бъде сменен.

Microsoft ще уеднакви потребителското преживяване с Outlook в Windows и Mac
(екранна фотография: Windows Central)

Любопитните да усетят преживяването с новата услуга могат да прегледат приложението Outlook Web през уеб браузъра още в този момент. Разбира се, то не включва всички интеграции, които Microsoft възнамерява за клиента на Monarch, само че дава обща визия за потребителското преживяване.

Приложенията за Mail & Calendar на Windows 10 към този момент са в режим на поддръжка, до момента в който имейл клиентът на Monarch стане подготвен да ги размени. Те ще получат дребна актуализация на потребителския интерфейс по-късно тази година, с цел да бъдат  приведени в сходство с огромната актуализация Sun Valley на. Но в последна сметка двете приложения ще бъдат сменени от Monarch.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР