Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да преглеждат Wi-Fi

...
Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да преглеждат Wi-Fi
Коментари Харесай

Windows 11 ще позволи лесен преглед на запазените Wi-Fi пароли


Потребителите на Windows 11 ще могат по-лесно да преглеждат Wi-Fi паролите
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft работи върху елементарен метод за обзор на всички непокътнати Wi-Fi пароли в Windows 11. Новата функционалност към този момент е налична в компилацията Windows 11 Preview Build 23466, която стана налична тази седмица за участниците в програмата Windows Insiders, в канала Dev.

За да видите непокътнатите пароли от безжични мрежи, просто отидете на „ Настройки “, по-късно отворете секцията „ Мрежа и интернет “, изберете детайла „ Wi-Fi “ и опцията „ Управление на известни мрежи “.
още по темата
В прозореца, който се отваря, ще видите лист с всички непокътнати Wi-Fi мрежи. Остава единствено да изберете мрежата, която ви интересува, и да кликнете върху бутона „ Преглед на ключа за безжична Wi-Fi мрежа “.

Сега в постоянните версии на Windows 11 намирането на паролата за Wi-Fi мрежата не е толкоз елементарно, отбелязва The Verge. За да видите паролата от мрежата, към която устройството е обвързвано сега, би трябвало да отворите свойствата на безжичната връзка и да активирате опцията “Показване на знаци ” в раздела “Сигурност ”.

Ако потребителят по някаква причина би трябвало да прегледа непокътнатите пароли от други безжични мрежи, тогава ще би трябвало да започва командния ред и да се запознае с това по какъв начин да употребява командата “netsh ”, с цел да получи информацията, която го интересува.

Споменатото изобретение ще улесни доста прегледа на непокътнатите пароли от Wi-Fi мрежи. На този стадий новата функционалност е налична в бета версия на Windows 11, която е налична за членовете на Insiders програмата. Все още не е известно по кое време функционалността ще се появи в постоянни версии на операционната система.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР