Потребителите на стари компютри с Windows 11 ще бъдат алармирани

...
Коментари Харесай

Windows 11 ще маркира с воден знак старите компютри


Потребителите на остарели компютри с Windows 11 ще бъдат алармирани от системата
(снимка: CC0 Public Domain)

Поредна концепция на Microsoft, осъществена Windows 11, цели да подтиква потребителите да си купят нов компютър допустимо най-скоро. В операционната система ще се появи специфичен етикет, който алармира, че хардуерът на РС-то е несъответстващ с условията на Windows 11.

Подготвяното е намерено от участници в програмата за бета тестване Windows Insider в една от предварителните компилации на Windows 11. Етикетът наподобява като полупрозрачен воден знак – същият, който се появява в долния десен ъгъл на неактивирани копия на операционната система.

Появата на подобен „ воден знак ” ще значи, че параметрите на компютъра за постоянна работа на Windows 11. За да не остане подозрение у потребителя, че компютърът му е безнадеждно стар, Microsoft ще сложи сходно предизвестие и на основния страница от новото меню Настройки (Settings).
още по темата
Предполага се, че новото меню рано или късно изцяло ще размени класическия „ Контролен панел ”. Но до момента той към момента не е отстранен от Windows 11 и в него няма индикации за това какъв брой остарял и несъответстващ е компютърът с настоящата Оценка за съвместимост.

В момента водният знак уведомява когато компютърът не подхожда на систематичните условия по следния метод: „ System requirements not met ”. Той може да се употребява от потребителя също да разбере модификацията на конфигурираната операционна система (Home, Pro и т.н.) и до коя версия е обновена.

Известието, че компютърът не подхожда на условията на Windows 11
(екранна фотография: @thebookisclosed)

Ако Microsoft резервира този етикет в Windows 11, допустимо е да разшири неговите функционалности в бъдеще. Например, появяването на воден знак, който осведоми за деактивирана система, неотложно лишава компютъра от редица съществени функционалности като персонализиране на тематики, мрачен режим и други

Досега инсталирането на Windows 11 на съгласно Microsoft, води единствено до деактивиране на функционалността за автоматизирано актуализиране. Windows 11 рано или късно изцяло ще размени Windows 10. Новата Оценка за съвместимост се нуждае от най-малко 64GB дисково пространство, 4GB RAM и процесор не по-стар от осмо потомство Intel Core или AMD Ryzen 2000.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР