Потребителите на IQOS в световен мащаб вече са 19,5 млн.

...
Потребителите на IQOS в световен мащаб вече са 19,5 млн.
Коментари Харесай

30% от приходите на Филип Морис Интернешънъл вече са от бездимни изделия

Потребителите на IQOS в международен мащаб към този момент са 19,5 млн. души. Близо 13,5 млн. от тях изцяло са спрели да пушат, след прекосяване към алтернативата с понижена щета. Това е нарастване с 3,6 млн. или 22% по отношение на 30 септември 2021 година, сочат последните финансови данни на Филип Морис Интернешънъл.

Пазарният дял на нагреваемите тютюневи артикули, където се предлага IQOS, нараства с 1,3 процентни пункта до 7,7% на проформа основа. Нетните доходи от бездимни произведения образуват 30,4% от общите чисти доходи на компанията, а пазарният дял на нагреваемите тютюневи произведения нараства с 1,2 проценти пункта до 7,6% на проформа основа.*

„ Бездимната промяна на компанията се реализира с бързи темпове, което способства за осъществяването на нашата цел чистите ни доходи да се образуват преди всичко от бездимни произведения до 2025 година Отличното показване на IQOS продължи и през последното тримесечие. Продажбите и делът на нагреваемите тютюневи произведения порастват в основни райони, което частично се дължи на мощните резултати на IQOS ILUMA на пазарите, където стартира предложение на продукта ”, сподели Яцек Олчак, основен изпълнителен шеф на Филип Морис Интернешънъл.

Успоредно с финансовите резултати от третото тримесечие, от компанията споделят и друга основна вест: след 30 април 2024 година Филип Морис Интернешънъл ще разполага с цялостните права на IQOS В Съединени американски щати. Това става факт, откакто компанията подписа съглашение с Altria Group, Inc., според което комерсиалните им връзки, свързани с IQOS в Съединени американски щати, ще бъдат прекратени от април 2024 година

От 2013 година насам сред тях съществуваше контракт, съгласно който Altria има избрани права върху интелектуална благосъстоятелност в Съединени американски щати, свързани с технологията IQOS, създадена преди отделянето на Altria от Филип Морис Интернешънъл през 2008 година След като през 2019 година бе издадено позволение IQOS да се продава в Съединени американски щати, първичният период за комерсиализация на продукта по съглашението бе избран на 5 години до април 2024 година с опция за удължение при реализиране на избрани междинни резултати за още 5 години до април 2029 година

„ Днес означаваме още един исторически стадий в нашия път към бъдеще без пушек “, разяснява още Олчак. „ Съгласно това съглашение ще имаме ясна вероятност за оползотворяване на цялостния капацитет на най-големия пазар на бездимни артикули в света. Ще може да впрегнем всички свои стратегически и финансови запаси за обезпечаване на триумфа на IQOS. “

Равносметката до този миг за IQOS сочи, че водещият бездимен артикул има мощен растеж на продажбите на редица интернационалните пазари. С началото на новаторска категория - устройства с нагряване на тютюн - единствено 6 години след появяването си, IQOS се трансформира в бизнес за 9 милиарда $ отвън Съединени американски щати.

Устройството доближава двуцифрен дял от продажбите на редица пазари в Азия и Европа и тук-там с разнообразни демографски профили и желания на пушачите. На българския пазар IQOS се предлага към този момент пет години. Компанията се приготвя за произвеждане в Съединени американски щати, както и за регулаторните процедури по стартирането на пазара за ILUMA през втората половина на 2023 година, както и за насърчаване на потенциал за продажби, дистрибуция, търговия на дребно, ангажиране и обслужване на консуматори през идващите 18 месеца.

„ Очакваме да дублираме своя интернационален триумф при постигането на цялостно прекосяване на пълнолетните пушачи, които другояче ще продължат да пушат, само че по-безвредните други възможности. Според данни за 2022 година на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC) в Съединени американски щати има към 31 милион пушачи. IQOS e единственият бездимен артикул за поемане, който е получил позволение за тютюнево произведения с модифициран риск от FDA - Агенцията по храни и медикаменти на Съединени американски щати. И е избран според разрешението като подобаващ за възстановяване на публичното здраве и може да изиграе значима роля за по-нататъшното понижаване на тютюнопушенето “, приключи Яцек Олчак.

*За да обезпечи по-точна сравнителна картина на бизнес резултатите си, компанията показва индикатори и съпоставяне на проформа основа, изключвайки интервенциите си в Русия и Украйна за всички интервали, прецизират от ФМИ.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР