Потребителите на iPhone от дълго време подозират, че Apple пускат

...
Потребителите на iPhone от дълго време подозират, че Apple пускат
Коментари Харесай

"Епъл" признаха за нещо свързано със старите iPhone-и, което потребителите отдавна подозираха

Потребителите на iPhone отдавна подозират, че Apple пускат софтуерни ъпдейти, които целеустремено карат по-старите смарт телефони да работят по-бавно, с цел да подбуден клиентите да си купят най-новия модел. Сега от компанията признаха, че това в действителност се случва - само че със напълно друга мотивация. Причината се оказва това, че успеваемостта на батерията на телефона понижава с времето и това може да докара до ненадейно изключване по време на работа.

Всичко стартира от обява на консуматор в Reddit, който прави проби за успеваемост на своя iPhone 6S. Той демонстрира по какъв начин работата на телефона му се е забавила доста с времето, само че когато сменя батерията на остарялото си устройство, то още веднъж стартира да действа бързо.

Потребителят с прякор TechFire допълви, че е осъзнал, че телефонът му работи по-бавно от естественото, откакто е тествал iPhone 6 Plus на брат си.

Какъв е отговорът на Apple?

От Apple потвърдиха, че вършат промени в iOS, с цел да се оправят с остаряването на литиево-йонните акумулатори, защото успеваемостта им спада с времето. Литиево-йонните акумулатори стават по-неефективни при доставката на сила при разнообразни условия (например при по-ниски температури или при рухване на заряда на батерията), както и с амортизацията от дълга приложимост. Това може да накара телефона да се самоизключи, с цел да запази електронните си съставни елементи.

Миналата година от Apple пуснаха софтуерни ъпдейти за iPhone 6, iPhone 6S и iPhone SE за да се отстранят внезапните пикове в потреблението на батерията, тъй че да не се изключва ненадейно смарт телефонът. Сега те ще са налични и за iPhone 7 с версия 11.2 на iOS. Компанията възнамерява в бъдеще да ги употребява и за други устройства.

Защо способността на литиево-йонните акумулатори понижава с времето?

Производителността на литиевите акумулатори понижава поради процесите, които се случват в цикъла на зареждане и изтощение. По време на този цикъл литиевите йони мигрират през материята, създавайки сила.

Изследванията демонстрират, че всякога, в който йоните вършат това прекосяване, те вършат и дребни промени в структурата на електролита. Ефектът може да се съпостави с наслойка, която неусетно обгръща стоманата. Тези промени дейно разяждат материала и той задържа все по-малко заряд. Те също по този начин попречват стабилната доставка на мощ.

Трябваше ли от Apple да предупредят клиентите си за това?

Избирайки да не предизвестяват клиентите си за измененията, които вкарват, Apple провокираха непотребни подозрения и съмнение. Логично е, че неналичието на бистрота в мотивацията не покачва доверието на потребителя към марката.

Ако имате някой от засегнатите от измененията модели, смяната на батерията с нова би трябвало да върне телефона към предходната му скорост на работа.

И въпреки всичко от Apple трябваше да бъдат почтени с клиентите си за ъпдейтите, които вкарва - въпреки всичко те редуцират продуктивност, за която потребителят е заплатил. След като са решили съзнателно да забавят работата на смарт телефоните, щеше да бъде добре да обяснят и за какво го вършат. Така хората щяха да схванат, че всичко това е в тяхна изгода.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР