Потребителите на интернет прекарват най-много време в YouTube, с поред

...
Потребителите на интернет прекарват най-много време в YouTube, с поред
Коментари Харесай

YouTube е най-посещаваният сайт

Потребителите на интернет прекарват най-вече време в YouTube, с подред данни, събрани от Anadolu Agency.

Тъй като в събота се навършват 31 години от появяването на първия уеб страница в интернет, съгласно основаната в Съединени американски щати компания за маркетинг на търсачки Semrush Гугъл е най-посещаваният уеб страница с 47,8 милиарда визити, написа БГНЕС.

Това обаче не всеки път е било по този начин през последните почти три десетилетия, откакто на 6 август 1991 година е оповестен първият в историята уеб страница, който е изработен от английския академик Тим Бърнърс-Лий и съдържа информация за плана World Wide Web.

Уебсайтът стартира да действа на 20 декември 1990 година Но по това време той е наличен единствено от Европейската организация за нуклеарни проучвания (ЦЕРН).

През 2001 година най-популярните уеб страници са MSN, Yahoo и eBay, макар че първите два ще правят отстъпка местата си на Гугъл до 2007 година

Други известни по това време уеб страници, като Myspace и AOL, с течение на времето изчезват.

През 2012 година Гугъл, Фейсбук и YouTube бяха класирани като най-популярните уеб страници.

В момента съществуват към 2 милиарда уеб страницата. След Гугъл, YouTube оглавява листата по известност с 46,8 милиарда визити, следван от Фейсбук с 10,6 милиарда визити, Wikipedia с 5,8 милиарда визити и Twitter с 4,8 милиарда визити.

От друга страна, по данни на компанията за следене на трафика на уеб страници Similarweb, YouTube е уебсайтът, на който потребителите прекарват най-вече време - към 22 минути на посещаване. Следват го Гугъл, Twitter, Фейсбук и Instagram.

По данни на Statista към април 2022 година дейните консуматори на интернет са 5 милиарда, което е над 60% от международното население. От тях 93% са и в обществените мрежи.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР