Потребителите на Инстаграм и Фейсбук вече ще могат да плащат

...
Потребителите на Инстаграм и Фейсбук вече ще могат да плащат
Коментари Харесай

Instagram и Facebook въвеждат плащане за проверка

Потребителите на Инстаграм и Facebook към този момент ще могат да заплащат за верификация със наследник тик, заяви компанията майка Мета.

Meta Verified ще коства 11,99 $ (9,96 лева.) на месец в интернет или 14,99 $ за потребителите на iPhone.

Тя ще бъде налична в Австралия и Нова Зеландия тази седмица.

Марк Зукърбърг, основен изпълнителен шеф на Meta, съобщи, че този ход ще усъвършенства сигурността и достоверността на приложенията за обществени медии.

Този ход идва, откакто през ноември 2022 година Илон Мъск, притежател на Twitter, вкара премиум абонамента Twitter Blue.

Платената абонаментна услуга на Meta към момента не е налична за компании, само че всяко физическо лице може да заплати за инспекция.

Значките - или " сините тикчета " - се употребяват като принадлежности за верификация на високопоставени сметки, с цел да обозначат тяхната достоверност.

Абонаментът ще даде на плащащите консуматори синя значка, по-голяма видимост на изявленията им, отбрана от подставени лица и по-лесен достъп до обслужване на клиенти, съобщи Meta в обява на своя уеб страница.

От компанията обявиха пред Би Би Си, че смяната няма да засегне тестваните преди този момент сметки, само че означиха, че ще има нарастване на видимостта за някои по-малки консуматори, които стават тествани с помощта на платената функционалност.

Предоставянето на достъп до синята отметка на платените консуматори и преди е създавало проблеми на други платформи за обществени медии.

Мета съобщи, че потребителските имена в Instagram и Фейсбук ще би трябвало да съответстват с възложен от държавното управление документ за идентичност, с цел да бъде предоставена верификация, а потребителите ще би трябвало да имат профилна фотография, която включва лицето им.

Други уеб страници като Reddit, YouTube и Discord по сходен метод употребяват модели, основани на абонамент.

Meta към момента не е прецизирала по кое време функционалността ще бъде публикувана в други страни, макар че господин Зукърбърг съобщи в обявата, че това ще стане " скоро ".

През ноември компанията разгласи съкращаването на 11 000 работни места вследствие на свръхинвестициите по време на пандемията Ковида-19.

По това време господин Зукърбърг съобщи, че е планувал увеличение на растежа на Мета въз основа на растежа, който е имала по време на пандемията, само че това в последна сметка не се е случило.

" Много хора предвидиха, че това ще бъде трайно ускоряване - написа той, - аз също, по тази причина взех решение да увеличим доста вложенията си ".

Вместо това той съобщи, че " макроикономическият спад " и " засилената конкуренция " са довели до това, че приходите са били доста по-ниски от предстоящото.

" Сбърках и поемам отговорност за това ", сподели той тогава. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР