Потребителите на Instagram и Facebook в Европа ще получат по-голям

...
Потребителите на Instagram и Facebook в Европа ще получат по-голям
Коментари Харесай

Потребителите на Facebook и Instagram ще получат нови възможности за управление на профилите си

Потребителите на Instagram и Фейсбук в Европа ще получат по-голям избор за това по какъв начин употребяват мрежите на Meta Platforms. Целта е да се отговори на Закона за цифровите пазари (DMA) на Европейския съюз, заяви компанията в понеделник.
Прочетете още
Най-голямата обществена мрежа в света е следващата, която прави промени, с цел да извършва наредбите на DMA, откакто Гугъл очерта старания за съблюдаване на новите софтуерни правила на Европейски Съюз. Това може да засегне приходите на някои компании, разяснява Ройтерс.

През идващите няколко седмици потребителите ще получат уведомления, които ги осведомят, че могат да избират дали желаят да споделят информацията си сред услугите, съобщи Meta в блог обява.

Съгласно DMA, чиито разпореждания всички огромни софтуерни компании, в това число Meta, би трябвало да изпълнят до 7 март, фирмите са длъжни да третират личните си услуги и артикули като тези на „ съперници “.

Потребителите на Фейсбук Messenger ще могат да избират дали желаят профила им във Фейсбук да е обвързван с профила им в Messenger, или да имат обособени такива в двете услуги, заяви компанията.

Meta добави, че потребителите на Instagram и Фейсбук, които са свързали двата си профила, могат да изберат да ги ръководят настрана и към този момент да не споделят информация сред тях.

Потребителите ще могат да избират и дали да споделят информация сред профилите си във Фейсбук и услугите Gaming и Marketplace на платформата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР