Потребителите на Google Chrome скоро ще получават подкана да изберат

...
Потребителите на Google Chrome скоро ще получават подкана да изберат
Коментари Харесай

Скоро Google Chrome ще ви дава възможност да избирате търсачката, която искате да използвате

Потребителите на Гугъл Chrome скоро ще получават подкана да „ изберат търсачката “, която желаят да употребяват при пускане на настолната версия на уеб браузъра. Тази подкана ще им разреши да изберат търсачка от няколко известни в района на потребителя. Промяната не е световна, само че ще бъде въведена при започване на 2024 година за потребителите на Chrome от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. Гугъл към този момент демонстрира такава подкана във версията на Chrome за устройства с Android. Подканата за настолни компютри употребява сходна механика.

След като функционалността стане налична, когато потребителите на Chrome започват браузъра, на екрана ще им се появява надпис, който ще ги подканва да изберат търсачката по дифолт за браузъра.

Имайте поради, че можете да измененията търсачката когато и да е от настройките на Chrome. Ето по какъв начин се прави това:

Заредете chrome://settings/search в адресната лента на Chrome; Изберете търсачка от листата с опции;

Съвет: Chrome сортира автоматизирано търсачките, когато ги употребявате за първи път, при изискване че те употребяват избран стандарт. Ако обичаната ви търсачка не е включена в листата на Chrome, пробвайте да стартирате търсене с нея и по-късно заредете chrome://settings/searchEngines в Chrome. Тя би трябвало да бъде включена в листата там под „ неактивни директни пътища “. Изберете „ Активиране “ и по-късно трите точки до нея, с цел да я извършите търсачка по дифолт в браузъра.

Гугъл не е единствената компания, който усъвършенства удобството за потребителите на своите артикули в Европейския съюз и Европейското икономическо пространство. През април 2024 година Microsoft ще даде на потребителите на Windows в тези райони по-голям надзор върху операционната система. Това включва варианти за унищожаване на Microsoft Edge и Bing Search наред с други неща.

Коя търсачка бихте избрали вие? Може да отговорите в мненията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР