Потребителите на Facebook и Instagram в Европа – включително Обединеното

...
Потребителите на Facebook и Instagram в Европа – включително Обединеното
Коментари Харесай

Ще можете да се отпишете от това Facebook и Instagram да ви следят онлайн – ето как

Потребителите на Фейсбук и Instagram в Европа – в това число Обединеното кралство – скоро ще имат опция да се откажат от следенето на активността им.

Според Wall Street Journal Meta възнамерява да разреши на потребителите да заобикалят следенето, което се употребява за проявление на мощно ориентирани реклами въз основа на подробни данни за потребителите.

Желаещите ще би трябвало да попълнят онлайн формуляр за несъгласие против системата за следене.

След като софтуерният колос оцени настояването, потребителите ще могат да се откажат напълно. Понастоящем и Фейсбук, и Instagram наблюдават интензивността на потребителите в двете обществени платформи и употребяват тези данни за реклама.

Според WSJ, от където са разговаряли с някои вътрешни лица от Meta: 

Потребителите, които желаят да се откажат, ще би трябвало да подадат онлайн формуляр, в който да изразят противоречие с потреблението на тяхната активност в приложението за реклами от Meta, а по-късно компанията ще оцени възражението на всеки консуматор, преди да приложи смяната. Избраният вид може да ограничи резултата от смяната върху рекламния бизнес на Meta и да не удовлетвори най-малко някои регулатори и деятели за отбрана на персоналните данни.

Не е ясно тъкмо по кое време тази форма ще стане налична за потребителите. 

Факт е, че през януари ирландските органи за отбрана на данните глобиха Meta с 390 млн. евро за това, че е принуждавала потребителите да се съгласяват с „ поведенчески реклами “, т.е. реклами, които се дават на потребителите въз основа на потреблението им на Фейсбук и Instagram.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР