Потребителите могат да похарчат до 100% повече, когато пазаруват с

...
Потребителите могат да похарчат до 100% повече, когато пазаруват с
Коментари Харесай

Потребителите могат да похарчат до 100% повече, когато пазаруват с кредитна карта

Потребителите могат да похарчат до 100% повече, когато пазарят с кредитна карта спрямо заплащане в брой. Това демонстрират данни на изследване на Sloan School of Management на Масачузетския софтуерен институт (MIT)1. Плащанията с дебитни и кредитни карти е по-вероятно да изкушат потребителите да вършат импулсивни покупки, до момента в който парите в брой спомагат придържането към бюджета.

Въпреки че извършването на покупки с дебитна или кредитна карта има доста преимущества, придържането към парите в брой за рутинни ежедневни преводи в последна сметка може да помогне на портфейла ви. Освен това, с цел да изградите здрава връзка с парите, си коства да отделите малко време за оценка на настоящото си финансово положение и по-късно да създадете проект за деяние, който ще ви помогне да подобрите метода, по който оперирате с финансите си. Експертите от интернационалния снабдител на финансови услуги Еuronet споделиха няколко съвета, които ще опростят метода, по който мислите за финансите си и се справяте с тях.

1. Създайте проект за финансите си
Когато имате проект, е по-лесно да стигнете там, където желаете да отидете. Измислете по какъв начин възнамерявате да изплатите задълженията си, пенсията си, да увеличите спестяванията си или даже да заделяте пари за персонални цели. След като към този момент сте набелязали задачите си, се нуждаете от проект за постигането им. Много значимо е да подредите задачите си по приоритет, с цел да си спестите непотребен стрес.

2. Бъдете наясно с кредитния си рейтинг
Проверката на кредитния ви рейтинг ще ви помогне да разберете по какъв начин ще бъдете възприемани финансово. Важно е да разберете какъв е вашият действителен кредитен рейтинг и какъв е вашият кредитен отчет. Искате да сте сигурни, че цялата упорита работа, която ще свършите, с цел да подобрите ръководството на парите си, няма да бъде повлияна от неточни доклади.

3. Платете задълженията си
Независимо дали се борите с висок баланс по кредитна карта или с банков заем, задълженията могат да затруднят ежедневните разноски и спестяванията ви.
Затова е значимо да изплатите задълженията си допустимо най-скоро. Един от методите това да се реализира е посредством метода " лавина ". Стратегията за погашение на дълга " лавина " се основава на концепцията да се изплатят заемите с най-голям лихвен %.

За задачата би трябвало да приоритизирате всички заеми, заеми и кредитни карти, които имате и да опишете лихвата по всеки един от тях. С най-голям приоритет би трябвало да бъде този, който е с най-голяма рента. Изплащайте допустимо най-голяма сума по дълга с най-голям лихвен %, с цел да може да намалите неговата сума по-бързо. След като този заем е изплатен, фокусирайте се върху идващия с най-висока рента.

4. Поставяйте си цели

Вероятно имате няколко цели, които парите ще ви оказват помощ да постигнете, тъй че подобряването на оперирането ви с тях на собствен ред ще докара до постигането на тези персонални цели.

Когато си поставяте цели, имайте поради, че желаете те да бъдат измерими и постижими. Няма смисъл да се настройвате за неуспех с нереалистични цели, това единствено ще отслаби мотивацията ви в дълготраен проект. Разделете огромните си цели на по-малки и по-лесно постижими, с цел да не се затруднявате ненужно.

Нашите хрумвания:

Предизвикателството за икономисване на 1 лев. Това е предизвикателство за икономисване, при което спестявате все по-голяма сума с всеки минал ден. Започвате да спестявате по 1 лев на първия ден, по-късно по 2 лв. на втория ден и така нататък Когато следвате този проект, до края на месеца ще сте икономисали над 400 лева

Намалете ненужните ежедневни разноски. Ако нормално сте привикнали да си поръчвате подготвена храна, това са спомагателни пари, които харчите, когато можете да отделите 5 минути, с цел да си приготвите сами обяд. Да не приказваме за това, че можете да си приготвите кафе вкъщи и да си го вземете в шише, вместо да похарчите повече пари за кафе на открито.

Опитайте се да плащате ежедневните си разноски в брой. Преценете разноските си и определете разходните категории, с цел да видите дали сте в положение да преминете към заплащане единствено в брой, поучават от Euronet.

Плащанията с дебитни и кредитни карти е по-вероятно да ви изкушат да вършиме импулсивни покупки, до момента в който парите в брой ще ви оказват помощ да се придържате към бюджета, тъй като не можете да харчите пари, с които не разполагате на момента.

Плащането с кредитни карти в действителност предлага забележителното улеснение " да купиш в този момент и да платиш по-късно ", само че хората би трябвало да внимават да наблюдават деликатно разноските си с риск да натрупат огромни задължения.

Какво можете да извършите, с цел да избегнете това? Най-общо казано, носенето единствено на парите, които сте подготвени да платите за даден артикул, ще ви защищити от в допълнение харчене и заплащане за неща, които не са ви нужни.

Започнете с документиране на това какво и къде купувате и подредете разноските си в категории, с цел да оцените навиците си за харчене. Проследяването им ще ви разреши да добиете ясна визия къде би трябвало да извършите промени.

И най-после, само че никога не на последно място – нужна е смяна на метода на мислене за парите. Промяната на метода, по който управлявате парите си, се състои в това да разберете от какво се нуждаете и какво желаете. Поддържайте мотивацията си, като си водите дневник, четете вдъхновяващи книги по тематиката, потърсете наставник или даже гледайте мотивационни видеоклипове или слушайте подкастове.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР