Потребителите могат да планират във времето изпращането на имейлиПопулярната е-поща

...
Потребителите могат да планират във времето изпращането на имейлиПопулярната е-поща
Коментари Харесай

Gmail навърши 15 години с интересно нововъведение

Потребителите могат да възнамеряват във времето изпращането на имейли

Популярната електронна поща Gmail към този момент поддържа изпращане на писма в несъмнено време (източник: CCO Public Domain)

Гугъл означи през днешния ден 15-годишния празник на Gmail – най-популярната е-поща в света, като добави редица нови функционалности в приложението. Главната от тях е вграденият планировчик, който разрешава автоматизирано изпращане на известия в най-подходящото време.

Планирането на известията е потребна опция за корпоративните консуматори, да вземем за пример, които биха желали имейлите да доближават своите получатели при започване на работния ден, разяснява Engadget.

Друга нова функционалност в Gmail е Smart Compose, която автоматизира писането на общоприети изречения в писмата, като за задачата помни по какъв начин потребителите се обръщат към даден адресат. Такива могат да бъдат обръщения като „ Здравей ” или „ Добър ден ”, които приложението прибавя автоматизирано.

Подобна функционалност беше тествана на мобилни платформи и към този момент е налична за операционна система Android, като се чака по-късно да се появи и за iOS на Apple. Към момента функционалността работи на френски, италиански, португалски и испански езици.
още по тематиката
По-рано Гугъл разкри, че ще направи Gmail интерактивна услуга. Благодарение на технологията AMP, приложението ще може да дава отговор на писма или да запълва анкети непосредствено в уеб страниците, т.е. Gmail се трансформира в автоматизирана електронна поща.

Освен това структурата на кореспонденцията ще прилича „ верига ” от мнения или известия във конгрес. Така потребителите ще могат по-лесно да наблюдават хронологията на диалозите. Компании като Booking.com, Nexxt, Pinterest и други към този момент тестват нововъведението.

Първоначално това усъвършенстване ще бъде налично единствено в уеб версията на Gmail, само че последователно ще стане притежание и за потребителите на мобилни устройства. Подобен формат на преписка поддържат и услуги като Outlook, Yahoo и Mail.ru, само че той се задейства ръчно от админите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР