Потребителите изплакаха, че хипермаркетите продължават да продават зеленчуци в лош

...
Потребителите изплакаха, че хипермаркетите продължават да продават зеленчуци в лош
Коментари Харесай

Изгнили зеленчуци пробутват големите магазини

Потребителите изплакаха, че хипермаркетите не престават да продават зеленчуци в неприятен тип. Щайгите в мазаните са напряко отблъскващи с насъбран прогнил и разкашкан лук, изсъхнали марули и айсберг с прогнили листа, оплакват се хората.

 

Те се възмущават, че като че ли не е задоволително, че всички храни са прекомерно скъпи, а на всичкото от горната страна пробутват некачествена стока. Наистина е всеобща процедура в хипермаркетите да не се оглеждат и почистват департаментите с плодове и зеленчуци, и негодна стока да се изхвърля.

 

Вместо това тя се пробутва на недогледали или пазаруващи в последния миг клиенти, на които постоянно се постанова да вършат компромис с качеството. Най-често се продава разкашкан и прогнил кромид лук, както и изсъхнали репички. Често може да попаднете и на кух чесън, в чиито скилидки няма нищо. Предвид обстоятелството, че е много безценен, най-после излиза, че клиентът е платил за нещо, което в действителност няма.

 

Често пъти тиквичките също са наводнени и разплути, явно престоели на топло, само че все пак се оферират на клиентите. Цяло знамение ще е, в случай че съумеете да откриете качествени корнишони в щайгите – нормално са спаружени и изсъхнали или пък към този момент почнали да омекват.

 

Потребителите се гневят, че търговците подценяват правилото да прочистват щандовете от неприятна стока и вместо това им я пробутват. Купувачите изреваха и от чери доматчетата, които са желани през есента и зимата. На процедура скъпите плодчета се продават към този момент омекнали, а в нередки случаи и мухлясали в кутията. Търговците обаче имат трик да пробутат и тях – поставят им промоция, с цел да зарибят хората да ги купят.

 

Експерти напомнят, че понижения не се вършат на негодна стока, а на артикули с естествен тип и период на валидност и допълват, че тази процедура е безусловно нелоялна. Те поучават всеки, който е станал жертва на сходен трик в магазините да алармира шефовете, с цел да спрат некачествените артикули от продажба.

 

Хората са гневни, тъй като считат, че при тези цени на питателните артикули, гонещи небесата, е безусловно ненормално да караш потребителя да заплаща скъпо за артикули, които на процедура са за коша и заключават, че това си е за глоба.

Инфо: Уикенд

Тагове: хипермаркети боклуци зеленчуци изгнили зеленчуци плодове промоции клиенти потребители експерти
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР