Потребителите имат все повече причини да обновят операционната си система

...
Потребителите имат все повече причини да обновят операционната си система
Коментари Харесай

Google Drive спира да работи с Windows 8 и 8.1, както и с всички 32-битови ОС Windows

Потребителите имат от ден на ден аргументи да обновят операционната си система Windows, в случай че към момента имат конфигурирана Windows 8 или 8.1. Microsoft към този момент прекрати поддръжката на тези версии на своята операционна система, а в този момент и разработчиците на програмен продукт последователно се отхвърлят от тях. През месец февруари тази година Гугъл спря поддръжката на браузъра Chrome за Windows 8 и 8.1, а в този момент пристигна ред и на облачния клиент Гугъл Drive.

Гугъл разгласява предизвестие в страницата си за поддръжка, че десктоп приложението Гугъл Drive няма да работи на компютри с операционните системи Windows 8/8.1, Windows Server 2012 и всички 32-битови версии на Windows считано от месец август 2023 тази година. Компанията предлага да се премине към Оценка за съвместимост Windows 10 или по-нова версия, с цел да се избегнат проблемите с достъпа до файловете, съхранявани в електронния облак. Потребителите на 32-битовите версии на Оценка за съвместимост Windows към момента ще имат достъп до Drive, само че единствено през браузър.

Десктоп приложението на Гугъл Drive на интернет колоса е належащо за синхронизиране на досиетата и файловете с облака, тъй че в случай че се постанова, би трябвало да обновите операционната си система. Достъпът през браузъра ви разрешава да управлявате ръчно всички файлове в облака и в този случай няма автоматизирана синхронизация с вашия компютър.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР