Потребители на смартфони от Huawei и Honor започнаха да се

...
Потребители на смартфони от Huawei и Honor започнаха да се
Коментари Харесай

Такова отмъщение заради санкциите? Смартфоните на Huawei отбелязват приложението Google като вирус

Потребители на смарт телефони от Huawei и Honor започнаха да се оплакват от странното държание на своите устройства в другите конгреси и обществени мрежи. Ако се съди по известията, доказани със скрийншоти, смарт телефоните на тези производители са почнали да маркират приложението Гугъл като злотворен програмен продукт.

Телефоните оповестяват, че „ приложението е инфектирано “ с вирус, наименуван TrojanSMSMS-PA. В забележка с детайлности се споделя, че приложението има опция да изпраща SMS известия без единодушието на потребителя, като компрометира сензитивната информация в устройството. Предупреждението приключва с думите:

„ Препоръчваме ви неотложно да го деинсталирате “.

Другите антивирусни приложения, като Norton и Sophos, не откриват въпросното приложение като злонамерено. Към момента на излизане на новината Huawei не е реагирала на обстановката. Най-вероятно става въпрос за елементарна софтуерна неточност.

Само че, както доста хора имаха опция да схванат, приложенията на Гугъл към този момент публично са недостъпни за смарт телефоните на Huawei заради наложените от Съединени американски щати наказания. Има обаче доста обходни способи за пускане на услугите и приложенията на Гугъл, както и на самото приложение с име Гугъл.

Изданието AndroidHeadlines добавя, че към този момент не е известно дали това предизвестие се появява на мобилните устройства, които употребяват онлайн услугите на Гугъл, или пък на такива, които не ги употребяват. Съветът на експертите е приложението да се отстрани и да се конфигурира отначало, само че това не постоянно оказва помощ и инсталацията си остава невъзможна.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР