Потребители на Apple, Android и Windows може да се натъкнат ...

Потребители на Apple, Android и Windows може да се натъкнат

Милиони могат да загубят достъп до интернет днес


Потребители на Apple, Android и Windows може да се натъкнат на проблеми с интернет през днешния ден
(снимка: CC0 Public Domain)

В следобедните часове през днешния ден м илиони консуматори могат да изгубят достъп до обичаните си уеб страници в интернет, заради приключване на периода на годност на цифровия корневи документ IdenTrust DST Root CA X3, предизвестиха специалисти . Този документ обезпечава връзката сред устройствата и уеб уеб страниците .

Както е известно, нестопанската организация Let’s Encrypt издава цифрови документи за на връзките сред устройствата и интернет, с цел да ограничи прихващането на данни по време на предаването им. Тези документи се употребяват от милиони уеб страници.
още по тематиката
При приключване на периода на DST Root CA X3, документите на Let’s Encrypt към този момент няма да се възприемат от устройствата. Проблемът може да застигне потребителите на устройства от Apple, по-специално тези, които не могат да бъдат обновени до.

Освен това притежателите на MacBooks с macOS 10.12.0 и по-стари версии могат да изгубят достъп до интернет. Проблемът може да възникне и при смарт телефони с Android 2.3.6 и по-стари версии, както и при компютри, основани на. Тоест, чака се проблеми с интернет да изпитат милиони консуматори по света.

Ако имат техническа просветеност, потребителите могат да актуализират документа ръчно. Но за това ще им е нужен root достъп до устройството с опциите на основен админ, които не са налични за елементарния консуматор.

Източник: technews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg