Потребител в социалната мрежа фейсбук разкри елементарна манипулация на зелените

...
Потребител в социалната мрежа фейсбук разкри елементарна манипулация на зелените
Коментари Харесай

Само в БЛИЦ! „Зелените“ еко талибани не се посвениха да манипулират и Google Earth! Вижте измамата!

Потребител в обществената мрежа фейсбук разкри обикновена операция на зелените рекетьори, предвождани от Тома Белев и шайката псевдо бранители на Пирин. Кампанията Save Pirin, проведена от тях, популяризира през вчерашния ден преднамерено основан видеоклип, за който се твърди, че показвал региона на Банско, нелегално завзети от концесионера 110 хектара повърхност и сякаш противозаконната сеч на 200 хектара вековни гори. Клипът се състои от инсталирани фотоси от Гугъл Earth, с напрегната музика и лозунги, издържани стила на соц-а, като досега е гледан от над 30 000 консуматори на фейсбук.

Потребителят Иван Тодоров обаче разобличава с обстоятелства измамата на псевдо еколозите. Оказва се, че фотосите на сякаш завзетите нелегално територии, въобще не са от региона на Банско, нито даже от Пирин! Може би не са и от Гугъл Earth.


В обосновани мнения под споделения от уеб страницата „ Биволъ “ видеоклип във фейсбук, Тодоров първо показва, че манипулаторите дори не са си създали труда да инсталират надписа Гугъл Earth вярно, тъй като са го изписали като „ Гугъл еarth “, само че подобен надпис интернет-търсачката не употребява в този момент в своето приложение. Действително, при информация в настоящото все още приложение Гугъл Earth се открива, че надписът е с две основни букви, а върху фотосите в клипа на Save Pirin е посочено, че същите са от 2018г.




По-важното обаче е, че съгласно думите на Тодоров, самият той се занимава точно с разказване на предпазени територии и е открил след деликатен обзор, че показаните фотоси изобщо не са от региона на Банско, нито ландшафтът дава отговор на който и да било регион от Национален парк Пирин. Вместо да му отговорят, присъдружните на зелените рекетьори „ публицисти “ от „ Биволъ “, единствено минути след откриване на измамата, са предпочели да изтрият неуместната им истина и в този момент към този момент постовете на потребителя Иван Тодоров не са налични.

Това обаче надали ще им помогне още дълго време да се пробват да заблуждават обществото и да го манипулират, тъй като и на децата към този момент стана ясно, че ползите им въобще не са свързани с запазване на природата. Сегашната им машинация го потвърждава за следващ път.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР