Потребител на социалните мрежи разказа тежката история на Христо от

...
Потребител на социалните мрежи разказа тежката история на Христо от
Коментари Харесай

Варненец разказа тежката история на Христо! Той има нужда от помощ, живее в шахта!

Потребител на обществените мрежи описа тежката история на Христо от Варна, научи Varna24.bg . Тя трогна хиляди. Оказва се, че момчето живее в шахта и самичък е потърсил помощ за ситуацията си. Качваме описа без редакторска интервенция в този момент:

" Това е Христо от Варна! С негово позволение съм го снимал. Днес се появи пред районното в Аксаково и попадна на мен. С умствено закъснение е и с много тежка орис. Майка му е умряла през 2020г, а баба му тази година.

Грижа за него са полагали те. Днес с помощта на сътрудници, му подадохме документи за нова персонална карта, защото Христо я е изгубил. Подсигурихме го със средства за няколко дни. Като го изпратих от районното, Христо ми показа, че живее до Алба в кв. ѝ " Чайка ". Обещах да му занеса облекла, яке и храна, защото бе облечен с тънка тениска и робашка. Исках да видя къде живее.

Заведе ме в градинката сред булевардите " Приморски ", " Васил Левски " до подлеза на стадион " Варна ". Стигнахме до една шахта и Христо ми сподели, че това е неговия дом. Няма да споделям по какъв начин се почувствах. Не скърбя, че взех с мен и 14 годишния си наследник - да осъзнае в какъв свят живеем.

Утре ще сезирам способените институции и ще направя всичко допустимо, с цел да му се помогне. Държава няма, абдикирала е! Всеки един от нас би трябвало да поеме ролята на страната ", написа индивидът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР