Потребител на Instagram публикува серия от непознати до момента снимки

...
Потребител на Instagram публикува серия от непознати до момента снимки
Коментари Харесай

Невиждани снимки от гаражите на брунейския султан

Потребител на Instagram разгласява серия от непознати досега фотоси от гаражите на султана на Бруней. Хасанал Болкиах има най-голямата сбирка от коли в света и се счита, че в халета из страната с повърхност едвам 100 км2 са складирани над 3 000 скъпи коли, доста от които уникати.



Състоянието на брунейския монарх се пресмята на повече от $20 милиарда и той постоянно си е разрешавал най-хубавото, което може да предложи актуалното автомобилостроене. В сбирката му има към 600 "ролса ", 500 "ферарита ", няколко "макларъна ", всички шампионски болиди във Формула 1 от 1980 година насам и безчет поръчкови коли, направени особено за султана.



Малцина са имали шанса да видят тези автомобилни съкровищници онлайн. Ето за какво новопоявилите се фотоси - въпреки и снимани през далечната 2001 година с лентов фотоапарат - се считат за същинска находка.



Кадрите демонстрират освен безчислените суперколи на Ferrari, Lamborghini или Bugatti, а и реликви като Dauer 962. Най-интересни въпреки всичко си остават колите, основани особено за Негово величество, като всъдехода Bentley Dominator, комбито Ferrari 456 Venice цели ескадрили от поръчкови разработки в обичания на монарха жълт цвят.



























































Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР