Потомствени роднини на американката Уенди Ръш загиват с потъването на

...
Потомствени роднини на американката Уенди Ръш загиват с потъването на
Коментари Харесай

Предците на жена потъват с Титаник, сега съпругът ѝ изчезва с Титан

Потомствени родственици на американката Уенди Ръш умират с потъването на кораба „ Титаник “ преди 111 години. Преди дни тя изпраща брачна половинка си Стоктън с подводницата „ Титан “, която безследно изчезна в Атлантическия океан, споделя " Ню Йорк Таймс ", представен от бТВ.

Уенди Ръш е праправнучка на комерсиалния магнат Исидор Щраус и брачната половинка му Ида - двама от най-богатите пасажери на кораба, който потъна на дъното на океана след удар в айсберг.

Щраус e съсобственик на универсалния магазин Macy's. Историята на двойката е разказана в хитовия филм на Джеймс Камерън " Титаник ".

Оцелели от случая през 1912 година по-късно описват, че са видели Исидор Щраус да отхвърля място в избавителна лодка поради дамите и децата, които към момента чакат да бъдат избавени от потъващия транспортен съд. Ида Щраус, която е омъжена за него от четири десетилетия, декларира, че няма да напусне брачна половинка си. Той я призовал да се качи в лодка, само че тя е отказала с думите: „ Живели сме дружно от доста години. Където отидеш ти, отивам и аз “. Двамата са видени да стоят ръка за ръка на палубата на " Титаник ", до момента в който корабът потъва.

Съпругът на Уенди Ръш през днешния ден е основен изпълнителен шеф на основаната в Съединени американски щати компания OceanGate Expeditions, която ръководи батискафа " Титан “. Стоктън се качва в подводницата с още четирима души, които желаят да стигнат до останките на кораба край крайбрежията на Канада.

От LinkedIn излиза наяве, че самата Уенди е шеф по връзките на компанията и през 2021, 2022 и 2023 година е подхванала три експедиции до останките.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР