Потокът от международни посетители в Испания пресъхна през април заради

...
Потокът от международни посетители в Испания пресъхна през април заради
Коментари Харесай

Приходите от туризъм между януари и април в Испания паднаха почти наполовина 

Потокът от интернационалните гости в Испания пресъхна през април поради затварянето на границите и оповестяването на извънредно положение в страната. Това е понижило приходите от основния за страната бранш съвсем на половина през първите четири месеца на годината по отношение на същия интервал година по-рано, заяви Националният статистически институт, представен от Ройтерс. 

Според изследванията на граничните туристически придвижвания (FRONTUR) и туристическите разноски (EGATUR), направени и оповестени в понеделник от Националния статистически институт (INE), туристите са похарчили 11,7 милиарда евро (13,020 милиона долара) сред януари и април, което е с 48% по-малко от преди година.

От друга страна, Испания, която наложи една от най-строгите карантини в света в средата на март за преодоляване на пандемията, единствено през първите четири месеца на годината е приела 10,58 милиона туристи.

Туризмът в Испания, която е втората най-посещавана страна в света след Франция, нормално съставлява повече от 12% от брутния вътрешен артикул, напомня организацията. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР