Потенциалното влизане на Украйна в НАТО може да доведе до

...
Потенциалното влизане на Украйна в НАТО може да доведе до
Коментари Харесай

Песков: Влизането на Украйна в НАТО може да доведе до териториален спор между Руската федерация и Алианса

Потенциалното влизане на Украйна в НАТО може да докара до териториален спор сред Русия и страна, която е част от Алианса. Това сподели пред публицисти в понеделник прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков, оповестява ТАСС.

„ Нямаме териториални разногласия нито с Финландия, нито с Швеция, до момента в който Украйна евентуално може да стане член на НАТО, а по-късно Русия ще има териториален спор с страна, която взе участие в Алианса “, добави още Песков.

Русия е уверена, че присъединението на Финландия и Швеция към НАТО няма да ускори архитектурата на сигурността в Европа, сподели прессекретарят на съветския президент.

Според него Москва деликатно следи този въпрос.

" Има съображение за доста изчерпателен разбор на вероятните последствия. Ние не мислим, или по-скоро не сме уверени, че влизането на Финландия и Швеция в НАТО по някакъв метод ще ускори и усъвършенства архитектурата на сигурността на нашия континент ", сподели Песков.

Присъединяването на Украйна към НАТО може да докара до териториален спор сред Руската федерация и страна, която е в Алианса.

Москва деликатно записва изказванията на шведските управляващи, че няма да слагат непознати военни бази на своя територия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР