Потенциално лекарство предлага рядко обещание в борбата срещу резистентните на

...
Потенциално лекарство предлага рядко обещание в борбата срещу резистентните на
Коментари Харесай

Ново лекарство предлага надежда в борбата срещу болничните „супербактерии“

Потенциално лекарство предлага рядко заричане в битката против резистентните на антибиотици „ супербактерии “, откакто сполучливо се насочи към бактерия, която предизвиква животозастрашаващи инфекции при болнични пациенти, проучване сподели.

Супербактериите се обрисуваха като водеща опасност за здравето, защото антибиотиците и другите лекувания стават неефективни заради несъразмерна или небрежна приложимост. Въпреки че лекарството, разработвано от швейцарската фармацевтична група Roche, е тествано единствено върху един тип бактерии, методът, по който работи, допуска, че може да бъде ефикасен против други микроби - и да насърчи по този начин нужните вложения в научни проучвания в тази област.

„ Открихме нов метод за ликвидиране на бактерии. Бихте могли да си визиите смяна на химията, с цел да се справите с други цели “, сподели Майкъл Лобриц, световен началник на отдела за инфекциозни болести в Roche Pharma Research & Early Development. Лобриц е съавтор с специалисти от Харвардския универси...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР