Потенциални лекарства ще се появяват много, нито едно не е

...
Потенциални лекарства ще се появяват много, нито едно не е
Коментари Харесай

Проф. Петров проговори за лечение, което мори коронавируса и стопява смъртността с 80 процента

Потенциални медикаменти ще се появяват доста, нито едно не е посочило 100% резултат до момента против ковид, затова на всички равнища – от заразяването през затрудненията, имаме разнообразни типове терапия. Четох в последно време, че в Испания сътрудниците ползват озонотерапия, и до 80% са понижили смъртността при пациентите с интубация.

Това съобщи в предаването „ Беновска пита “ по „ Канал 3 “ проф.

Иво Петров, народен съветник по инвазивна кардиология за търсенето на медикаменти против новия вирус. “Всъщност това, което потвърждават сътрудниците от Балеарските острови и няколко барселонски клиники, защото се счита, че болестта не е тъкмо пневмония, а по-скоро нарушаване на функционалността на алените кръвни кафези, по тази причина в този момент се предлага да няма тежки дихателни режими като нараснало налягане, а да има високо наличие на О2 при облекчени режими. Ако се прибавят озон това понижава репликацията на вируса и не се салага пациентите да се интубират “, обясни кардиологът.

„ В момента в Испания сътрудниците, които се занимават с COVID-19, самите те са озонирани, тъй като се счита, че озонът провокира, първо, непосредствено физическо заличаване на вируса, и второ, имаме атенуиране на рисковата имунна реакция, която е един от патологичните механизми  – нашата бурна имунна реакция на вируса “, продължи професорът.   Той обаче категорично предупреди  хората никога да не се подлагат сами на озонова терапия като пуснат „ озон в едно помещение “.

„ Това се прави под непоколебим надзор и под строги протоколи, под управлението на лекарски екипи, които за това са подготвени “, акцентира проф. Петров.   На въпрос на водещата Илиана Беновска по какъв начин си изяснява персонално той появяването на ковид, проф. Иво Петров сподели:

„ Философите евентуално ще го интерпретират по един метод, ние, медиците, по различен, а аз считам, че това е едно огромно затруднение пред нас, една огромна опция за нас, считам, че ще ни направи освен по-силни, тъй като съм безусловно уверен, че това няма да ни убие.

И, както споделя сентенцията, ще излезем по-силни, по-знаещи, по-социално ориентирани, уповавам се, тъй като това е шансът на нашето общество. И би трябвало да бъдем дружно, би трябвало да вървим в една посока. Сигурен съм, че когато българите са в сложна обстановка, те се сплотяват “, посочи проф. Иво Петров.

„ Сега е тъкмо моментът да проявим отговорност и взаимност, когато пазим себе си, пазим и другите, и противоположното. Това още повече е значимо за занимаващите се с медицина.

Тази взаимност и спазването на разпоредбите изрично потвърди, че България може да го прави, и не инцидентно сме една от европейските страни, които стоим добре на картата.

Ние не сме наранени, освен че нямаме тежко и всеобщо болни, само че и нямаме доста положителни Този факт демонстрира, че ограниченията са дали своя резултат “, регистрира проф. Иво Петров.

Инфо:зажената

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР