Потенциала за засилване на сътрудничеството с Amazon и Google обсъди

...
Потенциала за засилване на сътрудничеството с Amazon и Google обсъди
Коментари Харесай

Кирил Петков разговаря с представители на Amazon и Google за засилване на сътрудничеството


Потенциала за усилване на съдействието с Amazon и Гугъл разиска министър-председателят Кирил Петков в границите на срещите си с представителите на двете софтуерни компании. Премиерът Петков беседва с Изабела Грегор-Чехович, вицепрезидент по продажбите в ЕМЕА Amazon, както и с представителите на Гугъл Слав Петров и Игор Зграблич.

В срещите взе участие също министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер.



Петков разиска с тях новия институт за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии, който ще проработи с поддръжката на страната. Министър-председателят посочи, че държавното управление е отворено и за други общи планове с висока добавена стойност.

Като добра вероятност за евентуално съдействие с Amazon министър председателят Кирил Петков уточни основаването на районен дата център в България. В рамките на диалога с представителите на Amazon бяха разисквани опциите България да се трансформира в логистичен и цифров хъб за Централна и Източна Европа.



На срещата с представителите на Гугъл беше разисквана опцията да бъде основана взаимна работна група на държавното управление с компанията, чиято цел е да приготви оферти за нови планове в България, свързани с цифровата промяна, облачни технологии и електронно държавно управление. Така ще бъдат набелязани последващи стъпки за съдействие и вложения.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР