Потъването на кораба "Вера Су" край Калиакра се ускорява, предаде

...
Потъването на кораба "Вера Су" край Калиакра се ускорява, предаде
Коментари Харесай

Потъването на Вера Су се ускорява

Потъването на кораба "Вера Су " край Калиакра се форсира, съобщи Българска национална телевизия. Авариралият транспортен съд е заседнал още по-дълбоко, демонстрират и фотоси в обществените мрежи. Силното неспокойствие не разрешава нова спешна интервенция, само че съгласно служебната министърка на туризма Стела Балтова "ситуацията с кораба „ Вера Су “ ще бъде изцяло овладяна през днешния ден или най-късно на следващия ден ".
Членове на екипажа отказали да се изтеглят, тъй като не получили заплати и се страхували, че ще ги изгубят, в случай че изоставен кораба. Капитанът се оплакал, че не получават постоянно храна извън и че от службата "Морска администрация " не го държат в течение за проектите по какъв начин да бъде избавен корабът.
„ Целият Министерски съвет сме в спешна подготвеност, с цел да може преди всичко да се обезпечи най-правилното изтегляне на лицата които са на кораба, на второ място той да бъде изведен от позицията, на която се намира, и на трето - да няма аргументи за екологична злополука ", сподели пред Българска национална телевизия Стела Балтова. "България, за жалост, няма подготовка за такива спешни обстановки “, добави тя.
Междувременно шефът на сдружението "Транзитна зона " - Варна Юлиян Гендов, се оплака пред БНР, че през вчерашния ден съд на същия корабособственик е минал с доста висока скорост в единия от ръкавите на канала море-езеро. Предизвиканата вълна е изпотрошила наличностите по кея. В момента се пресмятат вредите. Гендов заяви, че това е процедура на турските капитани. Според него корабът е минал с над 10 възела скорост.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР