Потърпевши са, освен хората в курорта, и жителите на близките

...
Потърпевши са, освен хората в курорта, и жителите на близките
Коментари Харесай

Села на бунт заради Околовръстния път край Велинград

Потърпевши са, с изключение на хората в курорта, и жителите на околните села, до които достъпът е съвсем неосъществим. Пътят, по който се постанова да минават, е посипан с дупки и няма асфалт.

Хората настояват, че с цел да изминат 15 км, са им нужни към час – час и и 20 минути.

„ Това е нашето всекидневие. Миналата година татко ми умря, чаках 3 часа колата за спешна помощ при започване на селото. На връщане колата за спешна помощ потъна и се наложи кметът на селото да отиде тежка техника, с цел да я издърпат. Това не е обикновено за една европейска и правова държава”, сподели Сали Трончов, гражданин на едно от селата, пред bTV.

„ В началото на мандата кметът на общината даде обещание, че до края на мандата пътят ще бъде в употреба. До този миг има единствено подготвен план и нищо повече. По информация на общината планът сега е в АПИ. На този стадий няма никакво решение”, добави той.

Хората упорстват или министър председателят да ги посети, или да предложения техни представители, с цел да изискат помощ персонално от него.

Кметът на Абланица и махала „ Магерово” Гълъбин Мечкарски уточни, че съгласно кмета на Велинград сумата, нужна за пътя, не е посилна за общината. Според Мечкарски са нужни към 15-20 млн. лв..
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР