Постройките са тухлени, солидни, с пристройки към тях и се

...
Постройките са тухлени, солидни, с пристройки към тях и се
Коментари Харесай

Община Бургас премахна незаконни къщи в квартал „Победа“

Постройките са тухлени, солидни, с пристройки към тях и се намират улица " Тамара " в квартал „ Победа “. За тях има издадени 10 кметски заповеди, които касаят тяхното унищожаване. Къщите са построени върху земя, на която би трябвало да има улици и естествена инфраструктура, с цел да могат до домовете да доближават колите за спешна помощ на Бърза помощ, пожарната, или друга техника. Живеещите в постройките са предизвестени за идното срутване още през предходната година. По този метод община Бургас съблюдава законните разпореждания, които би трябвало да се ползват в сходни случаи. Макар и неоснователни, доста от заповедите бяха обжалвани в съда. Това е лишило време, което някои от " притежателите " са употребявали с цел да отдават постройките чартърен.

" Благодаря на бургаската полиция и на EVN, които със своята способена помощ направиха по този начин, че през днешния ден за следващ път ние да можем умерено да си свършим работата ", съобщи кметът Димитър Николов във връзка акцията по премахването на противозаконните постройки.


 
Община Бургас е премахнала близо 400 противозаконни постройки през последните няколко години. Те са били в кварталите " Горно Езерово ", " Победа ", в ромската махала на жилищен комплекс " Меден рудник ". Има още издадени заповеди за сходни акции. За тях обаче, не са минали законните периоди за обжалване или непринудено осъществяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР