Пострадалият при разбиването на изтребител-бомбардировач български пилот е в добро

...
Пострадалият при разбиването на изтребител-бомбардировач български пилот е в добро
Коментари Харесай

Няма опасност за живота на пострадалия при инцидента на авиобаза Безмер пилот Пейо Дончев

Пострадалият при разбиването на изтребител-бомбардировач български водач е в положително положение, оповестиха от Министерството на защитата. Инцидентът е станал по време на подготвителен полет край авиобаза " Безмер ", написа.

Няма заплаха за живота на потърпевшия при случая на авиобаза " Безмер " водач, оповестиха от Военно-медицинска академия, където е настанен той. Направени са обстойни прегледи и проучвания, мъжът е в положително общо положение, контактен и съответен, без данни за травматични повреди. Остава за наблюдаване в болничното заведение.

Министърът на защитата Димитър Стоянов и началника на защитата адмирал Емил Ефтимов дойдоха в Безмер, където дадоха брифинг за случилото се.

Министър Стоянов заяви, че потърпевшият водач е 49-годишният полковник Пейо Дончев, който е някогашен пълководец на авиобаза " Безмер ". Той е в положително здравословно положение и му правят прегледи във Военно-медицинска академия. Министърът сподели още:

" Няма подаден сигнал за отвод на авиационната техника, само че отчитайки обстоятелството, че процесите са извънредно скоротечни, отново споделям, че водачът е работил извънредно оправдано, откакто е жив. Така че вярно е работил ".

Министърът отговори отрицателно на въпрос дали водачът е избрал мястото за катапултиране.

" Не, изрично. Няма време да избираш място в тази обстановка, изключително в процеса на кацане, когато скоростта по принцип е дребна ".

Димитър Стоянов сподели, че самолетът е паднал преди полосата за политане и кацане, " на несъмнено разстояние, надалеч от обитаеми места ".

По данни на военната прокуратура в Сливен случаят със аероплан Су-25 е станал към 14 часа при подготвителен полет.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР