Пострадалият български гражданин обясни какво точно се е случило през

...
Пострадалият български гражданин обясни какво точно се е случило през
Коментари Харесай

Вече Е Ясно! Ето Защо Турските Митничари Пребиха Българина!

Пострадалият български жител изясни какво тъкмо се е случило през сутринта на 29 октомври. По думите му малко преди да бъде атакуван той безпроблемно минал граничния пункт откъм турска територия.

Пред Нова телевизия българинът съобщи още, че саморазправата почнала до момента в който той чакал с автомобила си на гише " Дезинфекция " от българската страна на границата. Тогава турски граничар отворил ненадейно вратата на колата му и блъснал мощно българина в региона на окото.
" Единият турски граничар ме боричкане по гърба. Другият ме риташе в бедрата. Третият ме дърпаше. Дрехите ми бяха раздрани ", добави потърпевшият. По думите му и преди е имало сходни ексцесии със чиновниците на турската гранична промяна.

Към момента потърпевшият е с отток на лявото око, както и скъсване на устната. Мъжът е безапелационен, че ще потърси правосъдна отговорност от тримата граничари - ще желае по 30 хиляди лева обезщетение за породените телесни вреди от всеки граничар, написа нюз.бг.

От своя страна турските граничари се оправдали, че дърпали мъжа назад към турския пункт, тъй като не запомнили да му ударят избран щемпел.

Още през вчерашния ден стана ясно, че за случая е известена Районната прокуратура в Елхово и към този момент по случая е формирано досъдебно произвеждане за причиняване на лека телесна щета. Разследват се аргументите за пораждане на случая, дейностите на задграничните длъжностни лица и метода на влизането им на територията Република България. За случая е известен и основният прокурор Сотир Цацаров, който е разпоредил следствие в оптимално къси периоди.

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева съобщи пред bTV, че турските управляващи към този момент са почнали следствие по случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР