Пострадалите работници в тунел „Железница“ ще бъдат транспортирани във ВМА,

...
Пострадалите работници в тунел „Железница“ ще бъдат транспортирани във ВМА,
Коментари Харесай

Бойко Борисов за инцидента в „Железница“: Това е случайност, следствие на дъждовете и пропукване

Пострадалите служащи в тунел „ Железница “ ще бъдат превозени във ВМА, където разполагат с всичко належащо, за лекуването на потърпевшите.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов, който дойде на мястото на случая дружно с районния министър Петя Аврамова, вътрешния министър Младен Маринов и началника на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.



По думите на премиера сриването е станало на 600 метра във вътрешността в оборудването, което е съвсем готово.

„ Ако си визиите два километра тунел, има два-три метра забой, където сега се работи, по-късно укрепва и продължава нататък. И тъкмо там от дъждовете смятат, че е пропуснало вода и е направило скалата ронлива и към 5-6 кубика са паднали “, обясни Борисов.

Той дефинира случая като „ случайност, която е разследване на дъждовете и пропукване “.
Срутване в тунел „ Железница ”, има затрупани хора На място отидоха районният министър и началникът на АПИ
Техническа експертна комисия прави инспекция на място, по-късно се чакат и заключенията, разгласи районният министър Петя Аврамова: „ Всички способени институции са били позволени в тунела. На първо четене не са установени нарушавания при осъществяване на дейностите. Геологията, която е направена не регистрира сега положението. Риск постоянно има. (…) Много бързо са реагирали служащите по този начин, както е написано в инструктажите. Техните сътрудници са живи и ще бъдат лекувани съответно. Към момента е спряна работата и се чака в близкия един час проектантът и строителният контрол да предпишат незабавни ограничения за подсилване на сектора, който се е срутил “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР