„Пострадалите при катастрофата на АМ „Струма“, които дойдоха при нас

...
„Пострадалите при катастрофата на АМ „Струма“, които дойдоха при нас
Коментари Харесай

Проф. Мая Аргирова каза в какво състояние са оцелелите от инцидента на АМ „Струма“


„ Пострадалите при злополуката на Автомагистрала „ Струма “, които пристигнаха при нас в клиниката по изгаряния на „ Пирогов “, бяха в извънредно тежко психическо положение “, сподели Мая Аргирова, шеф на клиниката пред БТВ.

По думите ѝ с изключение на всички медицински протоколи и помощ, която е оказана на потърпевшите, най-важна е била психическата помощ, която са съумели да уредят да е на майчин език, с цел да е оптимално ефикасна.

„ В прочувствен проект тези случаи бяха доста разнообразни. Някои от пациентите бяха изгубили свои близки при злополуката – брачна половинка, деца. Мисля, че се справихме доста добре с професионалната психична помощ “, сподели Аргирова.

Тя показа и какво е разказал един от потърпевшите – откакто станала злополуката, той видял в паниката къде седи чукчето за прозорците на рейса. С него съумял да счупи стъклата на транспортното средство и по този метод хванатите в капан в дъното на рейса съумели да излязат.



„ Спасените бяха седем, само че не сме говорили за броя с пациентите. Те самите не са се броили. Паниката е била толкоз огромна. Аз мисля, че те осъзнаха какво се е случило сега, в който постъпиха в клиниката “, сподели Аргирова.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР