Пострадалите от наводненията в Бургаско заплашват с протест, ако държавата

...
Пострадалите от наводненията в Бургаско заплашват с протест, ако държавата
Коментари Харесай

Пострадалите от наводненията в Бургаско плашат с протест

Пострадалите от наводненията в Бургаско заплашват с митинг, в случай че страната не им помогне. Хората от селата Полски Извор и Ливада, чиито къщи бляха безусловно отнесени от водата, настояват, че ограниченията против нови сходни стихии не са задоволителни. Държавата не е почистила деретата на реките отвън селата, което е нейно обвързване.

„Хората са прави. Защото ние почистваме деретата в обитаемоте места, само че в случай, че отвън тях не са почистени – получава се запушалка, която в действителност може да докара до нови неприятности“, сподели пред „Труд“ кметът на община Камено Жельо Вардунски.

„Тревожим се, тъй като не желаеме водният пъкъл да се повтори и идващите жертви да сме ние. При всяка прогноза, че ще вали, доста хора отиват при свои близки в други селища. Които останем тук, треперим и непрестанно вървим да гледаме дали се е напълнило дерето“, споделиха поданици от Ливада.

Те са дали 10 дни период, или най-късно до края на месеца и в случай че не бъдат взети ограничения за пречистване на деретата, излизат на митинг. Над 300 души са внесли подписка в Областната администрация в Бургас, в която упорстват да се изчистят рисковите речни сектори.

„Тази подписка от наша страна към този момент е изпратена към междуведомствената Комисия по бедствия и повреди и Министерски съвет. В момента, в който има пари за това разчистване, ще го създадем. Необходима е тежка техника. Става дума съответно за дерето „Татарски дол“, което е към 1500 м дълго и се влива в Русокастренска река“, изясни Владимир Крумов, заместник-областен шеф на Бургас.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР