Пострадалите от наводненията миналата есен бургаски села плашат с протест.

...
Пострадалите от наводненията миналата есен бургаски села плашат с протест.
Коментари Харесай

Пострадалите при наводненията в Бургас стягат протести



Пострадалите от наводненията предходната есен бургаски села плашат с митинг. Хората излизат по улиците, в случай че страната незабавно не почисти затлачените дерета.

Въпреки ремонта на къщите, локалните поданици са в непрекъснат боязън от ново злополучие. Над 300 души са внесли подписка в Областната администрация в Бургас, в която упорстват да се изчистят рисковите речни сектори.

Хората край дерето в село Черни връх с паника посрещат всеки дъжд. Според локалните погрешно е изместено коритото на реката, която минава около селото. „ При един малко по-силен дъжд ние може да сме идващите жертви, тъй като земята е пропита. Тя няма къде към този момент да излезе водата”, описват локалните пред БТВ.

И в прилежащото село Ливада ограниченията, взети против нови наводнения, не успокояват хората. Областната администрация няма бюджет за разчистване на речните корита. Надеждите са в бюджета за новата година да бъдат заложени средства за изцяло разчистване на рисковите места, най-малко на тези, покрай селата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР