Пострадали от пожара няма Вековен дъб изгоря в парка на

...
Пострадали от пожара няма Вековен дъб изгоря в парка на
Коментари Харесай

Вековен дъб изгоря в парка на сливенското село Самуилово

Пострадали от пожара няма

Вековен дъб изгоря в парка на сливенското село Самуилово, известно с щъркеловата си колония, заяви пред кореспондент на кметът на селото Красимир Кръстев. " Дървото бе от предпазен тип, само че на него нямаше щъркелово гнездо ", посочи той.

От полицията в Сливен оповестиха, че на 26 ноември в 22:18 часа, е получен сигнал за запалено дърво, намиращо се в парка на селото, покрай читалището. В гасенето са се присъединили три екипа на пожарната работа, кметът и поданици на селото. Поради особеностите на дървото, което е доста огромно, кухо и с голям брой хралупи, то е било разрязано на няколко елементи, които са гасени поотделно. Гасителните действия са траяли до сутринта на 27 ноември. Пострадали няма. Не са породени директни материални вреди. Причината за пожара е в развой на определяне, се показва в известието.

Преди години в Самуилово се намирала най-голямата естествена колония на бял щъркел на Балканския полуостров - към 20 гнезда. Щъркелите са като атракция в селото, като преди повече от 10 години в кметството функционираше и Музей на щъркела.

Красимир Кръстев заяви, че през тази година в парка е имало две щъркелови гнезда, други двойки - близо осем, гнездят на разнообразни места, най-вече електрически стълбове в селото. От електропреносното сдружение преди време сложиха и изкуствени гнезда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР