Пострадали от наводненията домакинства в Монтанско получават по 1512 лв.

...
Пострадали от наводненията домакинства в Монтанско получават по 1512 лв.
Коментари Харесай

Определиха по колко ще получат пострадалите от наводненията в Монтанско

Пострадали от наводненията семейства в Монтанско получават по 1512 лева от страната посредством Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “ в Монтана. До момента са утвърдени молбите на 49 семейства за общо 74 000 лева, заяви шефът на дирекцията в Монтана Петко Петков.

В община Монтана са подадени 54 молби за подкрепяне, 30 от тях са към този момент утвърдени и парите са преведени, в община Берковица са подадени 16 молби, като 15 от тях са утвърдени, в община Чипровци са подадени пет молби, като четири са утвърдени.

Екипите на обществените служби не престават визитите в домовете на потърпевшите хора, а някои от тях идват на място и подават молби, посочи Петков.

При изобилните превалявания през юни, които извършиха 6-7 пъти месечните правила за област Монтана и минаха всички върхове в историята на измерванията в този край, доста реки излязоха от коритата си, язовири преляха през преливниците, имаше евакуирани хора, наводнени къщи, залети дворове, ниви, лозя, градини със селскостопанска продукция, отнесени мостове и настилки от улиците, развалена инфраструктура и други вреди от водата, съобщи Българска телеграфна агенция.

В някои селища приливната вълна доближаваше два метра и влачеше със себе си коли, контейнери за боклук. При пороите не почина нито един човек, само че вредите в област Монтана са за над 40 милиона лв., оповестиха от регионалната администрация в Монтана. Всяка от общините е описала провалите е и е изпратила искане в Междуведомствената комисия по бедствия и повреди към Министерския съвет, прецизираха от управата.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР