Пострадалата в Пирин туристка ще бъде транспортирана в столична болница,

...
Пострадалата в Пирин туристка ще бъде транспортирана в столична болница,
Коментари Харесай

Пострадалата в Пирин туристка ще бъде транспортирана в столична болница

Пострадалата в Пирин туристка ще бъде превозена в столична болница, сподели пред публицисти завеждащият отделението по хирургия в Многопрофилната болница за интензивно лекуване в Разлог доктор Христо Георгиев.

В момента дамата е в устойчиво положение, контактна, съответна, няма неврологична симптоматика, само че има сериозна гръбначна контузия и следва превозването и към неврохирургична клиника в София, сподели още доктор Георгиев. По думите му контузията е сериозна, само че за момента няма заплаха за живота на потърпевшата. След оперативна намеса се чака да се възвърне изцяло.

Инцидентът стана през вчерашния ден под връх Джано в Пирин планина, на към 2600 метра надморска височина. Сигналът към Планинската избавителна работа (ПСС) в Банско е подаден към 17:00 часа. Веднага се образува екип от 12 планински спасители от отряда в Банско, четирима от Разлог и трима от Добринище, който потегля към мястото на случая. Около 22:00 часа спасителите са достигнали до потърпевшата, а към 5:00 сутринта е предадена на екип на Спешен център - Банско, откъдето е откарана в болничното заведение в Разлог.

Акцията е протекла напълно наземно, в сложен терен и далечен регион, а е нея са взели участие 19 спасители на терен, както и спасителите в базата, оповестиха за Българска телеграфна агенция от ПСС - отряд Банско.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР