Пострадала при катастрофа успя да осъди застрахователя за 67 000

...
Пострадала при катастрофа успя да осъди застрахователя за 67 000
Коментари Харесай

Пострадала при катастрофа успя да осъди застрахователя за 67 000 лева

Пострадала при злополука съумя да осъди застрахователя за 67 000 лв..

Окръжен съд – Русе осъди ЗД „ Бул Инс “ да заплати на пострадала при ПТП жена, обезщетение в размер на 67 000 лева за претърпените неимуществени вреди, 212,16 лева имуществени вреди, както и разноските по делото.

На 06.09.2016 година към 18:40 часа брачният партньор на Н. П. управлявал автомобила им „ Нисан Алмера “ по пътя гр. Бяла - гр. Попово, а самата тя се возела на предната седалка. В землището на с. Бистренци колата навлязла в лентата за насрещно придвижване и блъснала челно приближаващия „ Рено Сценик “. Водачът на „ Нисан “-а умрял на място, а Н. П. била откарана в болница с голям брой тежки увреждания: изострен перитонит, политравма, травма на глава, стомах, разкъсно-контузни рани по лице, травматична перфорация на фино черво, фрактура на лява подбедрица. Спешно ѝ била осъществена коремна интервенция, а на 14.09.2016 година била преведена в Отделение „ Ортопедия и травматология “, където също претърпяла интервенция, този път на крайници. От болничното заведение била изписана на 22.09.2016 година, само че положението ѝ продължавало да бъде тежко. Повече от два месеца не можела да става, а по-късно можела да прави единствено по няколко крачки с патерици. Лицето ѝ било обезобразено. Изминали повече от 6 месеца, до момента в който стартира възстановяване на положението й.

Всичко това я стимулирало да изиска от съда да бъде осъдена застрахователната компания, в която била подписана застраховка „ Гражданска отговорност “ на „ Нисан “-а. Според ЗД „ Бул Инс “, в случай че ищцата била спазила разпоредбите на ЗДвП, не би се стигнало до настъпване на вредоносния резултат или най-малкото до тези последствия.

След разпит на трима очевидци и признатата сложна експертиза Окръжен съд – Русе прие за открито, че Н. П. е била с подложен защитен колан в процесната злополука, в резултат на която ѝ е било породено разстройство на здравето, краткотрайно рисково за живота и трайно затрудняване на придвижванията на ляв низък крак. От свидетелските показания е видно, че дамата в прочут интервал е трябвало единствено да лежи и да се храни единствено с течна храна поради коремната интервенция. Нейна близка поела напълно грижите за нея - персонална хигиена, обличане, обслужване. Освен болките в крайници, гърба и главата, Н. П. се тормозила и за психическото си здраве, за това по какъв начин ще устоя фамилията си, откакто е останала сама. За обезщетяване на по този начин претърпените неимуществени вреди, поради интензитета на болките и тяхната дълготрайност, интервалът, нужен за възобновяване на ищцата, обвързваните с възобновяване нормални разтърсвания и неудобства в житейски проект, както и настъпилите след това спомагателни здравословни увреждания, Окръжен съд – Русе определи за справедливо обезщетението за неимуществени вреди в размер на 67 000 лева В цялостния деклариран размер от 212,16 лева е присъдено обезщетение за имуществените вреди – медикаменти и медицински консумативи.

Решението на Окръжен съд – Русе подлежи на обжалване в двуседмичен период.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР