Постоянното въоръжаване на Сърбия се дължи на страха ѝ, че

...
Постоянното въоръжаване на Сърбия се дължи на страха ѝ, че
Коментари Харесай

Косово: Сърбия се въоръжава от страх

Постоянното въоръжаване на Сърбия се дължи на страха ѝ, че ще остане сама, когато стане ясно, че към този момент няма да може да седи на няколко стола. Това сподели министър председателят на Косово Албин Курти, представен от БГНЕС.

Косово е загрижено и внимателно по отношение на продължаващото въоръжаване на Сърбия с ракетни системи и други оръжия от Китай и Русия, сподели още той. " Знаем, че те имат 42 военни бази на границата с Косово, която е дълга 178 км, само че все пак не се опасяваме, тъй като макар че не сме в НАТО, НАТО е с нас и имам вяра, че територията, страната и жителите са в сигурност. Докато Сърбия наподобява е в суматоха, виждайки, че не може да седи на три стола по едно и също време ", сподели Курти на конференция през днешния ден.

Според косовския министър председател обаче въоръжението на Сърбия не е безвредно за района. " Сърбия се пробва да се укрепи, тъй като може да остане сама. Но непрекъснатото ѝ въоръжаване не е безвредно за района и Република Косово ", означи Курти. Преди ден организация Блумбърг заяви, че Сърбия води договаряния с Франция за закупуване на минимум 12 нови изтребителя Рафал, а също и договаря с друга страна за закупуването на 12 използвани Рафал.

" Други усъвършенствания в региона на защитата биха могли да включват прибавянето на обособена ескадрила, за което Сърбия води договаряния с три други страни ", сподели президентът Александър Вучич. Сърбия също по този начин се стреми да закупи създадени в Турция бойни дронове " Байрактар ", сподели той. Сърбия също получи усъвършенствана китайска зенитно-ракетна система с доставка този уикенд, напомня още БГНЕС. Шест китайски военнотранспортни самолета Y-20 са кацнали в Белград в събота, носещи ракетната система HQ-22 за сръбската войска. Сърбия ще бъде първата страна в Европа с китайски ракети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР