Постоянното увеличаване на военните разходи в държавния бюджет носи сериозни

...
Постоянното увеличаване на военните разходи в държавния бюджет носи сериозни
Коментари Харесай

Руският министър на финансите сравни днешна Русия със СССР преди колапса

Постоянното увеличение на военните разноски в държавния бюджет носи съществени опасности за съветската стопанска система. Това сподели в тирада пред студенти от Финансовия университет съветският министър на финансите Антон Силуанов, представен от уеб страницата " Финанс ". " Разходите за армията и производството на военна техника в Русия доближиха преди две години 3 трилиона рубли. Това са разноски, които нямат продуктивен темперамент, за разлика от останалите стопански сфери ", сподели министърът.

Според него, когато се създаде един танк, той повече няма да носи доходи и да спомага за увеличение на Брутният вътрешен продукт. Силуанов напомни, по какъв начин Съюз на съветските социалистически републики стигна до колапс, когато бюджетът е бил претрупан с големи военни разноски.

" Когато към това се прибавиха и понижаващите се цени на петрола, видяхме какво стана. Държавата просто се разпадна ", посочи министърът. Затова и през днешния ден важи правилото, че неправилната оценка на целите в разходната част на бюджета може да докара до съществени проблеми на стопанската система и на страната като цяло.

Министърът напомни и сложната обстановка, в която попадна Русия през 1998 година, когато бюджетния недостиг е достигнал големи размери и са взети огромни интернационалните заеми. Той напомни,че за 2018 година държавното управление планува увеличение на военните разноски до 38% от всички разноски в страната или 6.3 трилиона рубли. В същото време обществените разноски се намаляват с близо 8%.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР