Постоянното присъствие на БЗНС не признава опит за смяна на

...
Постоянното присъствие на БЗНС не признава опит за смяна на
Коментари Харесай

Отново драми в БЗНС

Постоянното наличие на Български земеделски народен съюз не признава опит за промяна на ръководителя Илия Зюмбилев. Това излиза наяве от известие от пресцентъра на партията.

БНР осведоми, че в събота Зюмбилев е отхвърлен от поста заради неприятното показване на Български земеделски народен съюз на локалните избори. Освен неприятните му резултати отпред на партията, в качеството си на регионален шеф не той съумял да демонтира Паметник на Съветската войска в Пловдив, прочут като Альоша. За нов ръководител на партията бил определен 58-годишния агроном Димитър Петков от Пазарджик. Той е заемал разнообразни административни постове в регионалната и общинската администрации, бил е и секретар на община Пазарджик в интервала 1999-2003 година На последните локални избори е избиран за 6-ти път за общински консултант в Пазарджик. За учредителен секретар на Български земеделски народен съюз бил определен Лъчезар Заркин - потомствен земеделец, наследник на журналиста и публицист Георги Заркин, репресиран от комунистическата власт и погубен в пандиза в Пазарджик.

Постоянното наличие на Български земеделски народен съюз е приело на свое съвещание на 2 декември решение в тази връзка. В него се споделя, че висшият управителен орган на партията твърдо се опълчва на опитите за разцепление и операция на членовете на политическата групировка. Съгласно устава на Български земеделски народен съюз има определено управлението в лицето на доктор Илия Зюмбилев, всичко друго са медийни тълкования ", се показва още в решението. Според Постоянното наличие на Български земеделски народен съюз промените в управлението за признато на съвещание на Управителния съвет на партията в събота, което обаче нямало легитимност да взима такива решения, защото след напускането на редица членове нямало нужния кворум.

" Всички опити за уронване престижа на Български земеделски народен съюз и разединение, ще срещнат мощния отпор на Постоянното наличие на Български земеделски народен съюз ", безапелационни са от висшия управителен орган на партията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР