Постоянното поскъпване на биткойните може да доведе до обедняване на

...
Постоянното поскъпване на биткойните може да доведе до обедняване на
Коментари Харесай

Поскъпването на биткойните води до обедняване на населението

Постоянното повишаване на биткойните може да докара до обедняване на хората, обявиха специалистите на Европейската централна банка (ЕЦБ) Улрих Бинсейл и Юрген Шааф.

„ Биткойн не усилва индустриалния потенциал на стопанската система, последствията от продължаващия напредък са всъщност преразпределителни, т.е. въздействието на благосъстоянието върху потреблението на първите притежатели на биткойн може да пристигна единствено за сметка от потреблението на останалата част от обществото, споделиха специалисти. „ Ако цената на биткойн се повиши трайно, съществуването на биткойн ще докара до обедняване тези, които не го имат, както и тези, които са го купили по-късно “, предават от Факти.

Икономистите означават, че биткойнът „ в никакъв случай не е бил употребен в забележителна степен за законни транзакции в действителния свят “. Използването на криптовалута „ остава пожеланият финансов артикул измежду финансовите хищници, нарушителите на закона и нарушителите по целия свят. “

Експертите на ЕЦБ подчертаха, че множеството икономисти считат Биткойн за „ умозрителен балон, който в последна сметка ще се спука ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР