Постоянно затягащите се санкции на пътя не дават резултат. От

...
Постоянно затягащите се санкции на пътя не дават резултат. От
Коментари Харесай

Илия Тодоров: Общините да прибират част от глобите за нарушения на пътя и да ги вложат за безопасност

" Постоянно затягащите се наказания на пътя не дават резултат. От повече от 10 години те непрестанно се усилват и доста леко се подвига събираемостта им ". Това съобщи в студиото на " Новините на " Нова "  Илия Тодоров, който е ръководител на Асоциацията на потърпевшите от произшествия.

" Всеки ден се потвърждава, че това не прави работа, тъй като нямаме доста огромен прогрес. Не единствено при такива брутални произшествия, които в последно време следим, а въобще в броя на злополуките. Броят на потърпевшите, за които малко се приказва, само че с изключение на починалите имаме по към 8000 съществено потърпевши хора - такива със счупвания, част от тях трайно инвалидизирани за цялостен живот. Механично повдигане на глобите без те да са настоящи, бързи и събираеми, явно не работи. 

Преди да се обърнем към нови промени, моят зов е да забележим с какво законодателство разполагаме и да го приведем и него в деяние. Преди да свалим промилите дано да създадем по този начин, че тези, които в този момент карат с 2-3 промила да бъдат бързо осъждани. Не може една кръвна проба да излиза по една година. Първо този проблем би трябвало да се реши ", сподели той. 

" Според мен, би трябвало да се сложат камери или настоящите камери, които са наблюдателни сега, да бъдат обвързани със скоростта. И общините би трябвало да събират санкциите в своя бюджет. Така те ще бъдат стимулирани и да поставят камери, и да имат пари за инфраструктура и пътна сигурност, тъй като и предварителната защита е доста значима. Да са осветени пешеходните пътеки, да са вдигнати ", разяснява още Тодоров. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР