Постоянно се обаждат и по-млади хора, и по-възрастни на личните

...
Постоянно се обаждат и по-млади хора, и по-възрастни на личните
Коментари Харесай

Д-р Миндов: 90 % от хората със симптоми на COVID-19 нямат нужда от...

Постоянно се обаждат и по-млади хора, и по-възрастни на персоналните лекари със подозрения, че са заболели от ковид, само че най-често приказваме за под паника рецесии и психосоматични положения - признакът на зной за жалост е безусловно идентичен при такава рецесия и при Covid-19.

При Covid-19 този зной се развива 4 до 7 дни. 90% от хората със признаци нямат потребност от болнично лекуване и се оставят на домашно. Това разяснява пред bTV Георги Миндов, началник на софийското сдружeние на общопрактикуващите лекари.

"Всички персонални лекари сега работят по график на място, а не от къщи и по телефона, подсети той в деня на професиoналния празник на медиците и прикани хората да вървят на доктор, в случай че имат проблем.

"Кабинетите са празни, използвайте джипитата - цялата друга патология е разцъфтяла сега, тъй че ходете си на доктор, в случай че имате други признаци ", настоя към пациентите доктор Миндов.

"Над 50% са намалели хората при персоналните лекари, пред детските кабинети си е напряко празно. Не би трябвало да се разчита единствено на телефона, той е за авансово бързо насочване и с цел да не идва болен от ковид в кабинета.

Трябва даже ежеседмично да се вършат проби на персоналните лекари, с цел да не стават кабинетите им развъдници на новата болест ", уверен е лекарят.

"Аз съм влизал в контакт с 100 души през седмицата, не мога да си разреша да ги заразя ", уточни той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР