Постоянно наблюдение на река Янтра във Велико Търново и на

...
Постоянно наблюдение на река Янтра във Велико Търново и на
Коментари Харесай

Следят постоянно нивата на река Янтра и притоците ѝ

Постоянно наблюдаване на река Янтра във Велико Търново и на притоците ѝ, преминаващи през обитаемоте места в общината, разпореди кметът Даниел Панов поради изобилните и непрекъснати превалявания, оповестяват от община Велико Търново.

По думите му няма съществено повишение на равнищата, нито риск от наводнения.

Заради дървени наноси, затлачили моста в центъра на Войнежа, в ранния следобяд приток на р. Белица за малко излезе от коритото си и заля централната част на селото.

Кметът Даниел Панов незабавно е изпратил работна група на място, отпред със заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Няма наводнени къщи и коли. Осигурени са машини, които да разчистят наносите , както и водоноска за измиване на уличната повърхност.

Кметовете и кметските наместници на Килифарево и всички обитаеми места в региона на Прохода на Републиката също са инструктирани да наблюдават непрестанно ситуацията.

Постоянен мониторинг в действително време на равнищата на реките Янтра и Белица се реализира и посредством цифровата система на община Велико Търново. На всеки 15 минути в контролния център постъпва настояща информация за придвижването на водите, събирана от радарните датчици в кв. " Чолаковци ", Килифарево и с. Пушево.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР