Постоянно четем за тях, но все са актуални – или

...
Постоянно четем за тях, но все са актуални – или
Коментари Харесай

Болното гърло минава с компреса на Петър Димков

Постоянно четем за тях, само че все са настоящи – или най-малко ще са, до момента в който не премине зимата. Става дума за домашните предписания, които ни оказват помощ да се преборим или най-малко да облекчим неприятните признаци на простуда и грип. Повечето от рецептите, които ви предлагаме, са персонално изпитани и потвърдено дават резултат. Помнете обаче, че в случай че в продължение на два – три дни няма усъвършенстване, е неотложно да се обърнете към доктор. Както и, че домашните лекове работят, единствено в случай че имате доверие в тях.

Джинджифил. Той е страшилището за всеки грип и дава отлични резултати, изключително в случай че не се страхувате от леко лютивия му усет. Можете да го пиете под формата на отвара, само че за оптимален резултат настържете едно парче (с величина към 6 см) свеж корен на най-ситната част на рендето. Смесете с 2–3 супени лъжици мед и сока на един лимон. Сипете сместа в половин литър леко топла вода, изчакайте 15 минути, след което прецедете. Пийте от тази напитка през целия ден и ще усетите чудодейно облекчение на признаците.

За профилактика против настинки, за положително храносмилане, разтегливост на кръвоносните съдове, пречистване на черния дроб и загряване си правете всекидневно чай от джинджифилов корен (малко парче, нарязано на фино и запарено в топла вода), който може да подправите с лимон, мед и канела съгласно усета ви. Още един вид е да пуснете няколко резенчета джинджифил в чая, който нормално консумирате (билков, зелен или черен).

Морска сол и ябълков оцет. Те също постоянно би трябвало да участват в домашната ви „ аптечка ”. При болки в гърлото сложете една чаена лъжичка морска сол в чаша леко топла вода, разбъркайте до момента в който се разтвори и прибавете чаена лъжица ябълков оцет. Правете гаргара с три – четири глътки от течността на всеки час. Тази процедура ще прочисти вирусите от гърлото, ще облекчи болката и ще форсира оздравяването.

Петър Димков поучава при болно гърло да си извършите компрес белтъка на едно сварено яйце (намачкан с вилица) и една чаена лъжица пудра захар. Нанесете сместа на парче бинт или необятна линия памук и поставете на гърлото за през нощта. Според някои препатили най-хубавият лек за гърло е чаша затоплена (но не гореща) кока кола или бира. Ако сте от смелите, си забъркайте вълшебна кашичка от настърган лук и ябълка и мед в равни количества. Вземайте по една супена лъжица преди хранене. Но при всички случаи, когато страдате от простуда или грип е наложително да пиете най-малко по два литра течности дневно – те ще „ отмият ” вредителите и секретите.

Прополис / клеева смес. Можете да употребявате този магически пчелен артикул както за профилактика, по този начин и за лекуване. В интервал на заплаха от грипна зараза, или в случай че към този момент сте заболели, приемайте три пъти на ден по 30 капки, разтворени в половин чаша вода, към половин час преди хранене. За лекуване на хрема: няколко капки клеева смес в 80 грама топла вода. С тази примес правете промивки на носа няколко пъти на ден.

Важно

Още при първите признаци на простуда или грип, незабавно минете на по-лек режим на хранене: никакви тлъсти меса и алкохол, доста пресни плодове и зеленчуци, кисело мляко, щедро количество течности. Пийте доста чай от малини (или пресен сок, в случай че откриете пресни плодове).

Автор: СИЛВИЯ ПЕТРОВА / Мила.БГ

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР