Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че

...
Постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли заяви, че
Коментари Харесай

САЩ: Войната със Северна Корея все още е опция

Постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи, че войната с КНДР към момента остава един от разновидностите за вероятни дейности на администрацията на президента Доналд Тръмп, оповестява БГНЕС.
„ Тази администрация зае позиция, показваща на Северна Корея, какво може да се случи с нея, в случай че тя заплашва Съединени американски щати. Никой не желае да води война. Президентът не желае война, аз не желая война. Но това е един от разновидностите за вероятни дейности “, сподели тя в изявление за телевизия Си Би Ес, отговаряйки на въпрос дали Съединени американски щати са подготвени да стартират война против КНДР.
Това изявление на Хейли прозвуча на фона на изказванията на Тръмп за „ сполучливата подготовка “ на неговата среща със севернокорейския водач Ким Чен Ун „ при започване на юни или даже по-рано “ според от развиването на обстановката. Стопанинът на Белия дом съобщи в петък, че датата и мястото на срещата към този момент са съгласувани и ще бъдат оповестени в околните дни.
По-рано той пожела диалозите с Ким Чен Ун да се проведат в пограничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона сред КНДР и Южна Корея. Като допустимо място за срещата се загатва и Сингапур. В Панминчжон на 27 април се състоя срещата сред севернокорейския водач Ким Чен Ун и президента на Южна Корея Мун Дже Ин.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР