Постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчинсън обяви

...
Постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хътчинсън обяви
Коментари Харесай

САЩ и НАТО поставиха ултиматум на Турция заради С-400

Постоянният представител на Съединени американски щати в НАТО Кей Бейли Хътчинсън разгласи в ефира на телевизия CNBC, че Турция би трябвало да се откаже от съветските противоракетни комплекси С-400 " Триумф ", в случай че се надява да получи американски изтребители F-35.

По думите ѝ Русия е главният съперник на Съединени американски щати и НАТО и непрестанно се пробва да отслаби алианса, като заради тази причина Турция не може да има въоръжения, които са основани да противостоят на американски ракети .
 Ердоган още веднъж удостовери уговорката на Турция за съветските С-400
Ердоган още веднъж удостовери уговорката на Турция за съветските С-400

Предложението на Съединени американски щати за " Пейтриът " не е толкоз положително, колкото съветското

Хътчинсън отбелязала, че " Турция е суверенна страна, която може независимо да визма решения ", само че Анкара няма да получи F-35, в случай че на нейна територия ще се разполагат системи С-400 .

" Трябва да извършите избор. Можете да имате или едното, или другото ", настоя непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО.

По-рано в Анкара подчертаха, че няма да се откажат от покупката на " Триумф ", а първата партида би трябвало да дойде през юли.
 Съединени американски щати плашат Турция с
Съединени американски щати плашат Турция с " доста отрицателни " последици от придобиването на С-400

Сериозно щяло да засегне връзките в региона на защитата на Съединени американски щати и НАТО с Турция

Съединени американски щати показват, че С-400 са несъвместими със стандартите на НАТО, заплашват със наказания за вероятното им придобиване и неведнъж са заявявали, че могат да забавят или да анулират процеса по продажба на Турция на най-новите изтребители F-35.

Както заяви CNBC с позоваване на осведомени източници, в края на май Вашингтон е дал на Анкара две седмици , с цел да се откаже от съветските комплекси и да закупи американските ПРО системи " Пейтриът ". В противоположен случай Съединени американски щати ще изключат Турция от програмата F-35.

Турция неколкократно е изтъквала, че С-400 не съставлява опасност за F-35.

С-400 " Триумф " е най-новата съветска противовъздушна ракетна система с огромен обхват. Предназначена е за заличаване на авиация, крилати и балистични ракети, в това число със междинен обхват на поразяване, а също по този начин могат да се употребяват и против наземни цели. Обхватът им на деяние доближава 400 км, способни са да унищожат цели на височина до 30 км.
 Русия разгласи за неприемливи ултиматумите на Съединени американски щати против Турция за С-400
Русия разгласи за неприемливи ултиматумите на Съединени американски щати против Турция за С-400

" Като цяло се отнасяме към ултиматумите извънредно отрицателно "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР