Постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хъчисън призова

...
Постоянният представител на САЩ в НАТО Кей Бейли Хъчисън призова
Коментари Харесай

САЩ: Турция да се откаже от руските С-400 заради Идлиб

Постоянният представител на Съединени американски щати в НАТО Кей Бейли Хъчисън прикани турските управляващи в четвъртък да се откажат от съветските системи за Противовъздушна отбрана С-400 във връзка със обстановката в сирийската провинция Идлиб. Дипломатът организира брифинг за публицисти в Държавния департамент.

" Направихме всичко допустимо да разбираем на нашия съдружник, че желаеме да останем в съюза [с тях], че те не могат да имат съветската система за противоракетна защита в самия център на страната си и в това време да обезпечат взаимоотношение със съдружниците. Надявам се, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган ще разбере, че ние сме съдружник и те би трябвало да изоставят С-400 ", сподели Хъчисън.

" Те виждат каква е Русия. Те виждат какво прави Русия в този момент. Ако нападат турски войски, тогава това би трябвало да надвиши всичко останало, което се случва сред Турция и Русия ", счита непрекъснатият представител на Съединени американски щати в НАТО. " Надявам се в действителност президентът Ердоган да разбере кой е техният благонадежден сътрудник и кой не ", добави Кей Хъчисън.

В отговор на въпроса дали се чака да се усили ролята на Съединени американски щати в Сирия, непрекъснатият представител отговори: " Всички разновидности сигурно се обмислят. Това е ново развиване и Турция е наш съдружник. Не Русия, а Турция. Искаме Турция да разбере, че ние сме тези с кого са в съюза. Те вземат участие във всички задачи, които правим. Не мога да кажа нищо повече от това, несъмнено, това е съществена смяна. "

" В Идлиб желаеме Турция да отбрани популацията от сирийския президент Башар Асад, който печели поддръжката на Русия ", съобщи Кей Хъчисън.

В началото на февруари обстановката в Идлиб внезапно се утежни. Това се случи, откакто съветските и турските военни направиха още един опит да вкарат помирение, само че опозиционните милиции единствено ускориха офанзивите си.

Идлиб е единственият район в Сирия, забележителна част от който остава в ръцете на противозаконни въоръжени групировки. През 2017 година там е основана северната зона за деескалация, където бойци, които отхвърлиха да сложат оръжие в дамаското предградие на Източна Гута и южните региони на страната, се реалокираха там. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР