Постоянният представител на САЩ при НАТО Кей Бейли Хътчинсън заяви,

...
Постоянният представител на САЩ при НАТО Кей Бейли Хътчинсън заяви,
Коментари Харесай

От НАТО обещаха да защитават Македония от „руската агресия“

Постоянният представител на Съединени американски щати при НАТО Кей Бейли Хътчинсън съобщи, че Алиансът ще направи всички допустимо, с цел да помогне за отбраната на Македония от „ експанзия “ от страна на Русия, макар че процедурата по приемането на страната в организацията към момента не е открита поради нерешения въпрос за името й, предава РИА Новости, представена от Агенция Фокус.
„ Ако разногласието с името не бъде решен до срещата на върха (на страните от НАТО) и не бъде стартирана процедура за нейното приемане, ще продължим работата си за отбрана на страната от нездравословно въздействие. Имаме тесни работни връзки с Македония и в НАТО ще създадем всичко допустимо, с цел да помогнем на страната да противостои на пагубното въздействие от страна на Русия, било то хибридна война или каквато и да било друга активност “, съобщи Хътчинсън в границите на телефонен брифинг за публицисти.
Спорът за името, който хвърля сянка в двустранните връзки сред Македония и Гърция, попречва присъединението на Скопие към клуба на Брюксел и към НАТО, напомня организацията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР